Planiranje prodaje 2018-10-12T12:36:12+00:00

Brzo i jednostavno planirajte prodaju svaki mjesec.
Automatska konsolidacija planova omogućuje rukovodstvu donošenje boljih odluka.

Planiranje prodaje

Cilj svakog poduzeća je povećati prodaju i uz što manje troškove ostvariti što veći RUC. Za postizanje planirane prodaje moraju se slušati kupci i pratiti tržište. Zato je bitno prepoznati promjena na vrijeme. Kada se prepozna trend, planovi se mogu ažurirati i trenutno postati dostupni. Potrebno je uvijek biti jedan korak ispred konkurencije i pružiti kupcu dodanu vrijednost.

Za postizanje ciljeva prodaje treba imati fleksibilan sustav koji će omogućiti jednostavno i brzo upravljanjem planovima prodaje i predviđanjima.

budgeting_CPM

“Plans are of little importance, but planning is essential.”

Winston Churchill

Konsolidacija planova (SSOT)

Organizacije koja koriste tradicionalni način planiranje prodaje pomoću excel-a su napredne firme. Zašto? One su prepoznale važnost planiranja i  prednosti koje im donosi = oslanjanje na buduće planirane događaje, a ne uspoređivanje s prošlom godinom. Međutim planiranje se ne zadrži samo na planiranju prodaje, nego se proširi na druge odjela. Takva situacija je zahtjevna i  teško je imati jedinstvenu verziju plana dostupnu svima. Javljaju se brojni problemi s pravima pristupa, verzijama, izvorima podatka i mukotrpnim konsolidiranjem planova. A taj proces se treba ponoviti nekoliko puta dok se planovi  ne usuglase na svim razinama.

Futura Sales  je specijalizirano rješenje za planiranje prodaje. Namijenjeno je za organizacije koje su prepoznale važnost planiranja. Nudi jednostavno sučelje za unos planova, povezivanje na postojeće sustave i automatsku izradu konsolidiranih planova. Koristi se centralna baza podataka za spremanje zapisa tako da su promjene jednog komercijalista odmah dostupne svima.

Jednostavnost i brzina

Glavna prednost je pojednostavljenje. Kada je proces planiranja jednostavan zašto ga ne bi radili svaki mjesec?

Npr. jedan vaš komercijalist krajem prošle godine planirao je značajnu prodaju madraca hotelu koji se otvara u svibnju. Međutim, radovi su se odužili i prodaja bi trebala biti ostvarena u rujnu. Bilo bi izuzetno korisno imati tu informacija što prije i dostupnu na svim razinama.

 

rolling forecast
planiranje proizvodnje

Mjesečno planiranje

Futura Sales nudi izradu godišnjeg plana prodaje na svim razinama (po regijama, komercijalistima, vrstama proizvoda, grupama proizvoda, kupcima pa sve do razine artikala). Možete planirati: količine proizvoda, ukupne prihode ili maržu po proizvodu.

Svaki komercijalist će aktivnije biti uključen u proces planiranja, jer on je blizu kupca i on ima informacije iz prve ruke. A taktički i strateški menadžment će imati konsolidirane planove prodaje, uvijek ažurne na temelju kojih će moći donijeti bolje i ispravnije odluke.

“Pogledate primjer implementacije u Gumiimpex GRP d.o.o.”

Gumiimpex primjer

Isprobajte Futura View 2.0

Kontaktirajte nas